Heb je een vraag? info@baraq.nl

Carmeliet op Stoom

17 Mar 2024 | 10:00 - 17:00

“Carmeliet op Stoom” is een kleine maar gezellige Hobby & Modelbouwbeurs.
Wat tegenwoordig een beurs is met honderden bezoekers, is ooit heel klein begonnen, in 2009, gewoon in de huiskamer van een woning, met enkele stoommachientjes en met een handjevol bezoekers. De naam van het evenement is ontleend aan de ‘Carmelietenstraat’ in Schoonhoven, alwaar die woning nu nog steeds staat.
In 2012 werd er verhuisd naar Het Bastion – tegenwoordig BARAQ – en in 2015 was zowel de belangstelling als de deelname al zo ver gegroeid, dat het evenement kon worden gehouden in de grote zaal. Later is daar zelfs de entree en de buitenruimte nog bij betrokken.
Het doel van het evenement ‘Carmeliet op Stoom’ is om alle prachtige vormen van modelbouw, die o zo vaak onzichtbaar blijft in huiskamers, op hobbyzolders of in schuurtjes en werkplaatsjes, wordt getoond en gedemonstreerd voor een zo groot mogelijk publiek. Op die manier krijgt de modelbouwer de waardering die hij of zij voor zijn vele uren arbeid verdient en kunnen veel méér mensen kennis maken met de prachtige hobby, die modelbouw voor iedereen kan zijn.
Heel veel uitingsvormen van modelbouw zijn er bij ‘Carmeliet op Stoom’ al te zien geweest, zoals: modeltrucks, scheepsmodellen, treinbanen en treinmodellen, vliegtuigen en helikopters en – uiteraard – altijd de door stoom aangedreven machines. Maar we zijn steeds op zoek naar weer andere vormen van modelbouw, om aan het publiek te laten zien!
Carmeliet op Stoom wordt georganiseerd door een groep van vier modelbouw-enthousiasten: Louis & Hans Faaij, Bas van der Kleijn en Annerens Verheij. Zij maken de drempel voor de beurs graag zo laag mogelijk, zowel voor het publiek als voor de deelnemers. Eén van de manieren daartoe is de gratis entree voor het publiek en de gratis deelname voor de exposanten, zodat een ieder van harte welkom is.

Nog: ....

Tickets coming soon